Baterie w tabletach Durabook

Tematy związane z aplikacją administratora i pracą administratorów systemu
michal.m
Posty: 17
Rejestracja: 16 sie 2019, 11:23

Baterie w tabletach Durabook

Post autor: michal.m » 21 sie 2019, 8:59

Pytam z czystej ciekawości, zdarzyło się komuś że taka bateria padła?

Ja miałem w jednym z tabletów taką sytuację, że po podłączeniu do ładowania ikona baterii było przekreślona z informacją rozważ wymianę.
Próbowałem z poziomu biosu robić kalibrację ale zatrzymuje się ona na step1 a relativstateofcharge pokazuje cały czas ten sam stopień ładowania

wojciech.adamczyk
Posty: 140
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: Baterie w tabletach Durabook

Post autor: wojciech.adamczyk » 21 sie 2019, 11:37

michal.m pisze:
21 sie 2019, 8:59
Pytam z czystej ciekawości, zdarzyło się komuś że taka bateria padła?

Ja miałem w jednym z tabletów taką sytuację, że po podłączeniu do ładowania ikona baterii było przekreślona z informacją rozważ wymianę.
Próbowałem z poziomu biosu robić kalibrację ale zatrzymuje się ona na step1 a relativstateofcharge pokazuje cały czas ten sam stopień ładowania
Tak...zaproponowano mi w serwisie baterię za 400 netto.

michal.m
Posty: 17
Rejestracja: 16 sie 2019, 11:23

Re: Baterie w tabletach Durabook

Post autor: michal.m » 21 sie 2019, 12:06

O to taniej mi 490 netto ale co zrobisz? Tablety nie zawsze są w ambulansach i wymienić je wcześniej czy później trzeba będzie.

Mi zostały dwa tablety na zamianę i tylko w jednym z nich bateria jest sprawna.

ODPOWIEDZ