Skalowanie aplikacji administratora

Tematy związane z aplikacją administratora i pracą administratorów systemu
Radek
Posty: 41
Rejestracja: 15 gru 2017, 7:57
Lokalizacja: Słupsk

Skalowanie aplikacji administratora

Post autor: Radek » 09 lip 2019, 5:52

Panie Tomaszu czy coś dało by się z tym zrobić ??

Wczoraj wieczorem okazało się ze mam drobny problem z dodaniem nowego użytkownika ponieważ na moim służbowym wyposażonym w matrycę o rozdzielczości 1366x768 laptopie nie jestem w stanie z wpisać peselu ani przesunąć okna.
Było to dla mnie ogromnym zaskoczeniem ponieważ w poprzedniej "nie państwowej" wersji aplikacji nie spotkała mnie taka przykra niespodzianka.
Na szczęście w domu mam jeszcze monitor ale co było by nad jeziorem, na wczasach w górach,czy przeprowadzał staruszkę przez ulicę :) ?

Apeluje nad pochyleniem się nad problemem albo wyposażeniem administratorów dysponenta w nowe notebooki :twisted:

PS. podobny problem mam z ITSMem
Zrzut ekranu (17).png
Zrzut ekranu (17).png (160.83 KiB) Przejrzano 92 razy

Adam
Posty: 32
Rejestracja: 15 gru 2017, 5:48

Re: Skalowanie aplikacji administratora

Post autor: Adam » 09 lip 2019, 8:19

Obejście: mając aktywne okno "nowy użytkownik" wciskasz: alt+spacja, strzałka na dół, enter. I strzałkami można przesuwać aktywne okno, zatwierdzasz pozycję enter.
(windowsowe menu skrótów paska tytułu się chyba toto nazywa)

Radek
Posty: 41
Rejestracja: 15 gru 2017, 7:57
Lokalizacja: Słupsk

Re: Skalowanie aplikacji administratora

Post autor: Radek » 09 lip 2019, 10:13

Adam pisze:
09 lip 2019, 8:19
Obejście: mając aktywne okno "nowy użytkownik" wciskasz: alt+spacja, strzałka na dół, enter. I strzałkami można przesuwać aktywne okno, zatwierdzasz pozycję enter.
(windowsowe menu skrótów paska tytułu się chyba toto nazywa)
Dziękuję zacna metoda. Ale to tylko pół środek.

wojciech.adamczyk
Posty: 128
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: Skalowanie aplikacji administratora

Post autor: wojciech.adamczyk » 09 lip 2019, 10:27

Ja kiedyś na podobny problem otrzymałem odpowiedź od LPR - telefonicznie - aby zmienić monitor :) spróbuj, może pomoże :D

ODPOWIEDZ