Drukarka dla ZRM

Tematy związane z aplikacją administratora i pracą administratorów systemu
wojciech.adamczyk
Posty: 150
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: Drukarka dla ZRM

Post autor: wojciech.adamczyk » 07 lis 2019, 7:36

rwaligora pisze:
06 lis 2019, 19:22
k3sik pisze:
06 lis 2019, 8:50
A co sądzicie o drukarce HP 102A, mała i raczej mało zawodna??
Jak idziesz w laser to szukaj taniej z wifi. Zarówno uchwyt jak i same porty USB są elementami które mogą się uszkodzić a tak zawsze masz w razie potrzeby Wi-Fi
A łączenie się z wifi nie spowoduje rozłączenia się z siecią SWDPRM? Nie próbowałem, dlatego pytam.

Awatar użytkownika
rwaligora
Posty: 166
Rejestracja: 15 gru 2017, 17:09
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: Drukarka dla ZRM

Post autor: rwaligora » 07 lis 2019, 7:52

wojciech.adamczyk pisze:
07 lis 2019, 7:36
rwaligora pisze:
06 lis 2019, 19:22
k3sik pisze:
06 lis 2019, 8:50
A co sądzicie o drukarce HP 102A, mała i raczej mało zawodna??
Jak idziesz w laser to szukaj taniej z wifi. Zarówno uchwyt jak i same porty USB są elementami które mogą się uszkodzić a tak zawsze masz w razie potrzeby Wi-Fi
A łączenie się z wifi nie spowoduje rozłączenia się z siecią SWDPRM? Nie próbowałem, dlatego pytam.
Na W7 na samsungu nie powoduje. Łączność jest cały czas na zielono.
Natomiast na W10 to połączenie sprawia problemy.

Na jednej z karetek jest Epson z modułem WiFi i w tamtym przypadku aplikacja wskazuje brak łączności ale normalnie wizyta przychodzi,VNC działa. Więc zespół na czas wydruku sobie tylko robi połączenie do WiFi
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."

artur
Posty: 49
Rejestracja: 14 gru 2017, 20:06

Re: Drukarka dla ZRM

Post autor: artur » 08 lis 2019, 6:05

Ja mam dwie drukarki podpięte na wifi direct i nie ma żadnego problemu są to HP 202, aplikacja zachowuje się poprawnie ale problem jest z materiałami eksploatacyjnymi są bardzo drogie do tego urządzenia.

Radek Drwiła
Posty: 22
Rejestracja: 18 gru 2017, 8:34
Lokalizacja: Tarnów

Re: Drukarka dla ZRM

Post autor: Radek Drwiła » 16 sty 2020, 17:43

Cześć

Czy ktoś z was używa hp 202 na WINDOWS 10? lub próbował używać?

grzegorzdt
Posty: 2
Rejestracja: 28 lut 2019, 15:22

Re: Drukarka dla ZRM

Post autor: grzegorzdt » 17 sty 2020, 17:33

Cześć

U mnie działa pod windows 10. 200 i 202 działają nie najgorzej co prawda z wifi direct jest problem nie zawsze to działa w przypadku zamontowanego jednego pojemnika z tuszem. i problem z brakiem łączności na aplikacji, ale na to jest obejście przestawiasz opcję w ustawieniach.

wojciech.adamczyk
Posty: 150
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: Drukarka dla ZRM

Post autor: wojciech.adamczyk » 20 sty 2020, 7:50

grzegorzdt pisze:
17 sty 2020, 17:33
Cześć

U mnie działa pod windows 10. 200 i 202 działają nie najgorzej co prawda z wifi direct jest problem nie zawsze to działa w przypadku zamontowanego jednego pojemnika z tuszem. i problem z brakiem łączności na aplikacji, ale na to jest obejście przestawiasz opcję w ustawieniach.
HP OJ 252 też działa ok, ale jest problem z BT, ponieważ drukarka ma funkcję BT Low Energy a nie mogę znaleźć drivera pod win7 :D
O jakich opcjach w ustawieniach piszesz? Czego dotyczą?

grzegorzdt
Posty: 2
Rejestracja: 28 lut 2019, 15:22

Re: Drukarka dla ZRM

Post autor: grzegorzdt » 21 sty 2020, 11:49

wojciech.adamczyk pisze:
20 sty 2020, 7:50
grzegorzdt pisze:
17 sty 2020, 17:33
Cześć

U mnie działa pod windows 10. 200 i 202 działają nie najgorzej co prawda z wifi direct jest problem nie zawsze to działa w przypadku zamontowanego jednego pojemnika z tuszem. i problem z brakiem łączności na aplikacji, ale na to jest obejście przestawiasz opcję w ustawieniach.
HP OJ 252 też działa ok, ale jest problem z BT, ponieważ drukarka ma funkcję BT Low Energy a nie mogę znaleźć drivera pod win7 :D
O jakich opcjach w ustawieniach piszesz? Czego dotyczą?

W ustawienia połączenia komórkowego w przypadku windows 10. Jest tam opcja używaj sieci wifi, gdy zasięg jest słabszy.

ODPOWIEDZ