Adres IP

Tematy związane z aplikacjami ZRM oraz pracą ratowników i lekarzy
Awatar użytkownika
rwaligora
Posty: 111
Rejestracja: 15 gru 2017, 17:09
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Adres IP

Post autor: rwaligora » 01 wrz 2018, 17:02

Czy oprócz numeru wersji w prawym dolnym rogu jest możliwość aby pojawiały się tam adresy IP dotyczy to szczególnie komputerów w MS gdzie adres IP jest dynamiczny.
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."

Michał
Posty: 13
Rejestracja: 23 kwie 2018, 5:28

Re: Adres IP

Post autor: Michał » 03 wrz 2018, 6:07

Dobry pomysł.
Od siebie dodam, że stosuję BGInfo i harmonogram zadań -przy zmianie IP, odświeża info na pulpicie.

Awatar użytkownika
rwaligora
Posty: 111
Rejestracja: 15 gru 2017, 17:09
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: Adres IP

Post autor: rwaligora » 03 wrz 2018, 14:24

Michał pisze:
03 wrz 2018, 6:07
Dobry pomysł.
Od siebie dodam, że stosuję BGInfo i harmonogram zadań -przy zmianie IP, odświeża info na pulpicie.
My akurat stosujemy bginfo podczas uruchamiania bata ale jak zespół uruchomi aplikację to często jej nie wyłączy tylko sobie vpna wyłączy
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."

Radek
Posty: 33
Rejestracja: 15 gru 2017, 7:57
Lokalizacja: Słupsk

Re: Adres IP

Post autor: Radek » 17 wrz 2018, 5:13

Michał pisze:
03 wrz 2018, 6:07
Dobry pomysł.
Od siebie dodam, że stosuję BGInfo i harmonogram zadań -przy zmianie IP, odświeża info na pulpicie.
Cześć a możesz napisać jak to zrobiłeś ?

Michał
Posty: 13
Rejestracja: 23 kwie 2018, 5:28

Re: Adres IP

Post autor: Michał » 17 wrz 2018, 7:05

Radek pisze:
17 wrz 2018, 5:13
Michał pisze:
03 wrz 2018, 6:07
Dobry pomysł.
Od siebie dodam, że stosuję BGInfo i harmonogram zadań -przy zmianie IP, odświeża info na pulpicie.
Cześć a możesz napisać jak to zrobiłeś ?
Chodzi głównie o sam fakt zmiany IP, harmonogram "wykrywa" zmianę i uruchamia BA(T)cik
https://www.groovypost.com/howto/automa ... tion-drop/

PS
jeśli chcesz dokładny opis jak to robię -daj znać, postaram się przygotować jakąś instrukcję.

Radek
Posty: 33
Rejestracja: 15 gru 2017, 7:57
Lokalizacja: Słupsk

Re: Adres IP

Post autor: Radek » 17 wrz 2018, 7:23

Dziękuje już sobie poradziłem z instrukcją - działa. Pozdrawiam :)

Michał
Posty: 13
Rejestracja: 23 kwie 2018, 5:28

Re: Adres IP

Post autor: Michał » 17 wrz 2018, 9:33

Radek pisze:
17 wrz 2018, 7:23
Dziękuje już sobie poradziłem z instrukcją - działa. Pozdrawiam :)
Jeszcze z ciekawości, używasz tabletów Getac? jak tak, to jak odblokowujesz SIM(PINem)?

Radek
Posty: 33
Rejestracja: 15 gru 2017, 7:57
Lokalizacja: Słupsk

Re: Adres IP

Post autor: Radek » 17 wrz 2018, 9:41

Michał pisze:
17 wrz 2018, 9:33
Radek pisze:
17 wrz 2018, 7:23
Dziękuje już sobie poradziłem z instrukcją - działa. Pozdrawiam :)
Jeszcze z ciekawości, używasz tabletów Getac? jak tak, to jak odblokowujesz SIM(PINem)?
Nie używamy urzędowych Durabook'ów. Co do odblokowywania połączania to tak najczęściej za pomocą pinu ale na też na każdym tablecie mam wrzucony wyciągnięty z forum *.bat do resetowania katy sieciowej(modemu) i on też sobie doskonale radzi z odblokowaniem... ale tego wszyscy ratownicy nie wiedzą :)

ODPOWIEDZ