dyżur na telefon
dyżur na telefon
Pytanie trochę z innej beczki, ale może będzie ktoś skłonny uchylić rąbka tajemnicy - jak u Was jest rozwiązana organizacyjne praca informatyków wspierających SWD PRM poza godzinami pracy. Czy macie ustalone jakieś dyżury telefoniczne. Co dzieje się np. w przypadku awarii tabletu w nocy.
Re: dyżur na telefon
Tygodniowe dyżury nie płatne całą dobę.
-
Ja mam, kwestia ustaleń z Dysponentem po prostu. Wg mnie musi ktoś być. Po nocach raczej nie mam telefonów, ale zdarzyło się kilka razy przed północą.lukaszr pisze: ↑16 gru 2019, 17:49Pytanie trochę z innej beczki, ale może będzie ktoś skłonny uchylić rąbka tajemnicy - jak u Was jest rozwiązana organizacyjne praca informatyków wspierających SWD PRM poza godzinami pracy. Czy macie ustalone jakieś dyżury telefoniczne. Co dzieje się np. w przypadku awarii tabletu w nocy.
W przypadku awarii tabletu - zdalnie, jak się nie da mam na bazie przygotowany zastępczy. Kwestia przeinstalowania drukarki po podmianie.
-
To część tej pracy więc jak miałem się nie zgodzić ? Pogotowie działa w trybie ciągłym. Ale mam priorytety - dyspozytornia zawsze musi działać, w zapasie dostępne dla zrm leza tablety, a co się da robię zdalnie... no teraz na nowym VPN bez RDP i VNC możne być ciężko. Jak trzeba przyjechać to jadę ale jak mogą zaczekać do następnego dnia to załatwiamy to później. To nie brzmi nawet jak wyrzeczenie wiec nie rozumiem zdziwienia.
Piłeś nie jedź
Nie piłeś to się napij
Jeżeli to jest prawda że RDP i VNC nie działa na nowych VPNach to rozumiem że nadzór przejmują administratorzy wojewódzcy i kcrm a my mamy wolne
Nie piłeś to się napij
Jeżeli to jest prawda że RDP i VNC nie działa na nowych VPNach to rozumiem że nadzór przejmują administratorzy wojewódzcy i kcrm a my mamy wolne
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."
-
odnośnie VNC zacytuję klasyka "Dziwne bo u mnie działa".
Co do tych tych telefonicznych dyżurów to jak pisałem jeśli masz 8 godzinny czas pracy czyli te 40h tygodniowo to wg. kodeksu pracy możesz przy założeniu pracy w godzinach 7 - 15 max do 20 , bo doba pracownicza i sobota powiedzmy 7-20, bo trza mieć 36h jednostajnego odpoczynku
No dobrze ale to będzie i tak praca po godzinach, więc ten czas powinien być oddany? Jeśli twoja umowa z pogotowiem ma zapisane że pracujesz od powiedzmy 7:30 - 15:05.?grzegorzdt pisze: ↑22 kwie 2020, 13:58Co do tych tych telefonicznych dyżurów to jak pisałem jeśli masz 8 godzinny czas pracy czyli te 40h tygodniowo to wg. kodeksu pracy możesz przy założeniu pracy w godzinach 7 - 15 max do 20 , bo doba pracownicza i sobota powiedzmy 7-20, bo trza mieć 36h jednostajnego odpoczynku
Jakby Ci nie odpisać ... to i tak jest praca za darmo po godzinach bez umowy.