Strona 1 z 1

Instalacja nowego tabletu

: 16 sie 2019, 11:31
autor: michal.m
Panowie z większym doświadczeniem.

Jestem dość świeży i nie wszystko jeszcze jest dla mnie jasne. Mam takie pytanie o podmianę niesprawnego tabletu.
Załóżmy, że mam zapas już skonfigurowany i chciałbym zastąpić nim ten z defektem pod tą samą nazwą.
Co należy przenieść z starego tak żebym widział go w ITSM bez potrzeby dzwonienia do administratora regionalnego?

Re: Instalacja nowego tabletu

: 17 sie 2019, 15:48
autor: michal.m
Ok da się coś takiego zrobić. Trzeba z C:\Program Data\ zgrać plik ITSM_Guid.txt na nowy tablet który chcemy zastąpić. A tymi skryptami z ITSM można pozmieniać hasła które są jak ktoś już tu pisał w katalogu ITSM.
Jedyne co mi nie zadziałało po takiej akcji to połączenie przez UltraVNC używając hasła które pokazuje się na stronie z parametrami łączenia.
Działa te z sprawdzania tabletu hasło do VNC.

I teraz pytanie gdzie zaszyte jest te hasło i jak je zmienić? Może ktoś wie?

Ponad 19 odsłon może ktoś robił podobne manewry?

Re: Instalacja nowego tabletu

: 17 sie 2019, 20:30
autor: wojciech.adamczyk
Muszą Ci ludzie z urzędu dodać nowy tablet do zasobów w itsm, będziesz miał wtedy dwa tablety o tej samej nazwie. Ale jeden nieaktywny a drugi aktywny. Jeśli tablet gotowy od a do z to ja robię tak: kopiuję katalog config z aplikacji swdprm z uszkodzonego na nowy, zmieniam nazwę tableta i tyle.

Re: Instalacja nowego tabletu

: 19 sie 2019, 12:58
autor: michal.m
wojciech.adamczyk pisze:
17 sie 2019, 20:30
Muszą Ci ludzie z urzędu dodać nowy tablet do zasobów w itsm, będziesz miał wtedy dwa tablety o tej samej nazwie. Ale jeden nieaktywny a drugi aktywny. Jeśli tablet gotowy od a do z to ja robię tak: kopiuję katalog config z aplikacji swdprm z uszkodzonego na nowy, zmieniam nazwę tableta i tyle.
W normalnych warunkach tak, ale to co napisałem tyczy się sytuacji kiedy ludzie z urzędu nie odbierają telefonu jest po 16 lub weekend. A ty masz nóż na gardle.

Re: Instalacja nowego tabletu

: 20 sie 2019, 11:27
autor: wojciech.adamczyk
michal.m pisze:
19 sie 2019, 12:58
wojciech.adamczyk pisze:
17 sie 2019, 20:30
Muszą Ci ludzie z urzędu dodać nowy tablet do zasobów w itsm, będziesz miał wtedy dwa tablety o tej samej nazwie. Ale jeden nieaktywny a drugi aktywny. Jeśli tablet gotowy od a do z to ja robię tak: kopiuję katalog config z aplikacji swdprm z uszkodzonego na nowy, zmieniam nazwę tableta i tyle.
W normalnych warunkach tak, ale to co napisałem tyczy się sytuacji kiedy ludzie z urzędu nie odbierają telefonu jest po 16 lub weekend. A ty masz nóż na gardle.
Kiedyś chciałem żeby w weekend z KCMRM mi dodali, sprawdzili tylko, że widać go w ITSM i dodali go chyba do zasobów dla adm wojewódzkiego...musiałem czekać aż mi doda wojewódzki w poniedziałek. Podobno nie mogą, w co nie wierzę ;)

Re: Instalacja nowego tabletu

: 20 sie 2019, 12:44
autor: michal.m
No to rozumiesz do czego dążę :) Niestety nie rozwiązało to jeszcze mojego małego problemu z hasłem.

Re: Instalacja nowego tabletu

: 20 sie 2019, 12:48
autor: wojciech.adamczyk
michal.m pisze:
20 sie 2019, 12:44
No to rozumiesz do czego dążę :) Niestety nie rozwiązało to jeszcze mojego małego problemu z hasłem.
A puściłeś jakieś skrypty?

Re: Instalacja nowego tabletu

: 20 sie 2019, 19:08
autor: michal.m
Po przegraniu guida poszło restart vnc password i restart itsm password. Bo i tak w folderze ITSM pokazywał inne hasła niż w aplikacji dla tego tabletu.