"Nowa" Automapa

Tematy związane z aplikacją administratora i pracą administratorów systemu
wojciech.adamczyk
Posty: 134
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

"Nowa" Automapa

Post autor: wojciech.adamczyk » 02 lip 2019, 11:55

Oczywiście nie udało się zarejestrować AM...odpowiedź z LPR:
"Na chwilę obecną karty sim o adresach 172.18.15-18.* nie mają dostępu do serwerów GUGiK, stąd też instalacji AutoMapy się nie powiedzie.

Problem został zgłoszony do KGP, administratora sieci OST112
Czekamy na rozwiązanie problemu."
Sami sobie to skomentujcie.
Z tymi kartami wożę się od 1 kwietnia, nic na nich nie działa...

Adam
Posty: 32
Rejestracja: 15 gru 2017, 5:48

Re: "Nowa" Automapa

Post autor: Adam » 02 lip 2019, 14:50

Nie powiem, żebym był zdziwiony. A próbowałeś może rejestrować z udostępnionego łącza VPN? Mi udało się zarejestrować na laptopie, ale nie pamiętam czy przez SIM, czy VPN.

wojciech.adamczyk
Posty: 134
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: "Nowa" Automapa

Post autor: wojciech.adamczyk » 03 lip 2019, 20:17

Próbujecie to wrzucać przez transfer plików w uvnc? 3 lata będzie szło

Radek
Posty: 42
Rejestracja: 15 gru 2017, 7:57
Lokalizacja: Słupsk

Re: "Nowa" Automapa

Post autor: Radek » 05 lip 2019, 6:01

Przesyłanie większych plików za pomocą ITSM jest faktycznie praktycznie nie możliwe, link do pobrania na tablecie http://itsm.kcmrm.local/SWDPRM/Automapa.zip

Nie ma za co :D

wojciech.adamczyk
Posty: 134
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: "Nowa" Automapa

Post autor: wojciech.adamczyk » 05 lip 2019, 6:16

Radek pisze:
05 lip 2019, 6:01
Przesyłanie większych plików za pomocą ITSM jest faktycznie praktycznie nie możliwe, link do pobrania na tablecie http://itsm.kcmrm.local/SWDPRM/Automapa.zip

Nie ma za co :D
Daj wykazać się innym :) w instrukcji nie podali tego linka :D

Adam
Posty: 32
Rejestracja: 15 gru 2017, 5:48

Re: "Nowa" Automapa

Post autor: Adam » 05 lip 2019, 12:25

Jak nie podali jak podali :)
No chyba, że wejdziesz na wiki.kcmrm.local z czegoś innego niż chrome - wtedy jest duża biała plama :)

Awatar użytkownika
rwaligora
Posty: 152
Rejestracja: 15 gru 2017, 17:09
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: "Nowa" Automapa

Post autor: rwaligora » 05 lip 2019, 15:04

Radek pisze:
05 lip 2019, 6:01
Przesyłanie większych plików za pomocą ITSM jest faktycznie praktycznie nie możliwe, link do pobrania na tablecie http://itsm.kcmrm.local/SWDPRM/Automapa.zip

Nie ma za co :D
Ale kazali robić za pomocą itsm trzeba posłusznie wykonać polecenie wystawić fakturę i czekać na pieniądze
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."

wojciech.adamczyk
Posty: 134
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: "Nowa" Automapa

Post autor: wojciech.adamczyk » 06 lip 2019, 18:42

Hehe, w instrukcji mowa o lokalizacji na ftp, więc sobie pobrałem przez tcmd :D
Na każdym tablecie mam tylko IE :D
A idzie rejestracja na kartach z najnowszej dostawy?

Radek
Posty: 42
Rejestracja: 15 gru 2017, 7:57
Lokalizacja: Słupsk

Re: "Nowa" Automapa

Post autor: Radek » 08 lip 2019, 9:41

wojciech.adamczyk pisze:
06 lip 2019, 18:42
A idzie rejestracja na kartach z najnowszej dostawy?
U mnie działa. U was też na profilach nie administracyjnych nie można aktualizować automapy ?

wojciech.adamczyk
Posty: 134
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: "Nowa" Automapa

Post autor: wojciech.adamczyk » 08 lip 2019, 11:18

Oczywiście, że nie można :D

ODPOWIEDZ