ITSM - skrypty
ITSM - skrypty
Działa może komuś zakładka "skrypty" w ITSM-ie? To do wysyłania poleceń powershella - z palca, lub z gotowego szablonu. U mnie nie ma w ogóle okienka na wynik. Wysłać niby wysyła, ale wyniku nie ma nawet gdzie pokazać. To samo na kilku użytkownikach.
-
Re: ITSM - skrypty
Nie korzystam z tego narzędzia, niewiele dobrego o niej mogę powiedzieć...Nie działa skrypt, transfer pliku też. Lepiej przewalić transferem przez TightVNC.
Okazuje się, że powershella można wysyłać tylko do jednego komputera na raz. Zasoby, przycisk przy komputerze>wyślij.
Zasadniczo działa. Ale w PS biegły nie jestem. Wyniki wracają zazwyczaj po kilkudziesięciu sekundach, czasem po kilku minutach.
Co do transferu plików - u mnie działa (fakt, że wygodnie jest przez VNC). Nieoczywisty jest sposób uploadu plików. Wysyłany plik trzeba przeciągnąć na przeglądarkowy interfejs.
@Krzychu1969
Instrukcje i instalka klienta są na ftp. Jeśli nie masz dostępu, wystąp o niego poprzez helpdesk lub za pośrednictwem adm. woj.
Zasadniczo działa. Ale w PS biegły nie jestem. Wyniki wracają zazwyczaj po kilkudziesięciu sekundach, czasem po kilku minutach.
Co do transferu plików - u mnie działa (fakt, że wygodnie jest przez VNC). Nieoczywisty jest sposób uploadu plików. Wysyłany plik trzeba przeciągnąć na przeglądarkowy interfejs.
@Krzychu1969
Instrukcje i instalka klienta są na ftp. Jeśli nie masz dostępu, wystąp o niego poprzez helpdesk lub za pośrednictwem adm. woj.
-
Tylko gdzie wpisać helpdysc
-
Działa instalacja plików u kogoś przez ITSM?
Ja wrzucałem TightVNC jako plik msi i tak. ITSM się wywalił w sensie takim że nie mogłem się zalogować przez pewien czas. Ale na komputerze widziałem że coś się zainstowało poniewaz jest odzew jak próbuję się zalogować
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."
Działa i można wysyłać na wiele kompów
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."
-
Ja wrzuciłem firefoksa, ale oprócz tego, że itsm zmarł nie widzę efektu na kompie...chciałem ludzką przeglądarkę poinstalować, aby teoretycznie mógł ktoś korzystać z aplikacji Helpdesk, ale kiepsko to widzę