wirus w systemie

Tematy związane z aplikacją administratora i pracą administratorów systemu
rafał7510
Posty: 6
Rejestracja: 19 kwie 2018, 14:23

wirus w systemie

Post autor: rafał7510 » 31 lip 2018, 19:04

Mam pytanie czy u was pojawił się komunikat o wirusie na tabletach bo u mnie dziś program antywirusowy wykrył troiana , jeśli tak co wasi informatycy radzili zrobić i czy centrum serwisowe coś na ten temat wie bo to w systemie

Awatar użytkownika
rwaligora
Posty: 108
Rejestracja: 15 gru 2017, 17:09
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: wirus w systemie

Post autor: rwaligora » 01 sie 2018, 11:37

Jaki rodzaj?
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."

Awatar użytkownika
Paweł_PRJG
Posty: 18
Rejestracja: 06 lut 2018, 13:44

Re: wirus w systemie

Post autor: Paweł_PRJG » 03 sie 2018, 19:37

Tak. Na wszystkich tabletach. Może pomoże aktualizacja kaspersky + paczka aktualizacji win odnośnie zabezpieczeń. W poniedziałek biorę jeden tablet z zespołu i przetestuje czy to pomoże. Dam znać
Załączniki
IMG_20180803_191452-403x513.jpg
IMG_20180803_191452-403x513.jpg (73.06 KiB) Przejrzano 1439 razy

Awatar użytkownika
Paweł_PRJG
Posty: 18
Rejestracja: 06 lut 2018, 13:44

Re: wirus w systemie

Post autor: Paweł_PRJG » 08 sie 2018, 6:33

Paweł_PRJG pisze:
03 sie 2018, 19:37
Tak. Na wszystkich tabletach. Może pomoże aktualizacja kaspersky + paczka aktualizacji win odnośnie zabezpieczeń. W poniedziałek biorę jeden tablet z zespołu i przetestuje czy to pomoże. Dam znać

Jak narazie jest ok. Wgrane dwie paczki aktualizacji kb4012212 i kb4012215 + aktualizacja kaspersky i na razie spokój. Wirus usunięty i od poniedziałku czysto. Pewnie trzeba będzie zrobić tak na wszystkich tabletach :(

Awatar użytkownika
rwaligora
Posty: 108
Rejestracja: 15 gru 2017, 17:09
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: wirus w systemie

Post autor: rwaligora » 08 sie 2018, 9:28

Paweł_PRJG pisze:
08 sie 2018, 6:33
Paweł_PRJG pisze:
03 sie 2018, 19:37
Tak. Na wszystkich tabletach. Może pomoże aktualizacja kaspersky + paczka aktualizacji win odnośnie zabezpieczeń. W poniedziałek biorę jeden tablet z zespołu i przetestuje czy to pomoże. Dam znać

Jak narazie jest ok. Wgrane dwie paczki aktualizacji kb4012212 i kb4012215 + aktualizacja kaspersky i na razie spokój. Wirus usunięty i od poniedziałku czysto. Pewnie trzeba będzie zrobić tak na wszystkich tabletach :(
Jak to dobrze że w sieci OST 112 jest postawiony serwer WSUS i administrator lokalny nie będzie musiał robić każdy tablet osobno :lol:
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."

r3bel
Posty: 8
Rejestracja: 27 mar 2018, 12:49

Re: wirus w systemie

Post autor: r3bel » 08 sie 2018, 9:58

Czy macie problem z licencjami na kasperskiego? W niektórych tabletach mimo komunikatu o dostępnym serwerem zarządzającym nie wczytuje licencji na program.

r3bel
Posty: 8
Rejestracja: 27 mar 2018, 12:49

Re: wirus w systemie

Post autor: r3bel » 09 sie 2018, 10:01

r3bel pisze:
08 sie 2018, 9:58
Czy macie problem z licencjami na kasperskiego? W niektórych tabletach mimo komunikatu o dostępnym serwerem zarządzającym nie wczytuje licencji na program.
Odkryłem że problem występuje tylko na tabletach rezerwowych. Więc programu antywirusowego na nich nie zainstaluje.

Radek
Posty: 33
Rejestracja: 15 gru 2017, 7:57
Lokalizacja: Słupsk

Re: wirus w systemie

Post autor: Radek » 11 paź 2018, 9:58

Wypadało by odświeżyć temat bo okazuje się że nie tylko na tablety mogą być zagrożone, moja dyspozytornia była cała zainfekowana- jeden z objawów to komunikat o braku pamięci ram :)

wojciech.adamczyk
Posty: 82
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: wirus w systemie

Post autor: wojciech.adamczyk » 12 paź 2018, 6:16

Potwierdzam, wszystkie kompy z win7 zawirusowane, ominęło z win10. Na tabletach Kaspersky strasznie się wiesza...Konsol chyba nie dotknęło.

ODPOWIEDZ