AutoMapa

Tematy związane z aplikacją administratora i pracą administratorów systemu
michal.m
Posty: 20
Rejestracja: 16 sie 2019, 11:23

Re: AutoMapa

Post autor: michal.m » 22 sie 2019, 12:50

Wladek_Legnica pisze:
21 sie 2019, 8:49
A ja mam taki problem z testowanym właśnie Holux RCV-3000. Tablet Durabook, win7, Manager urządzeń widzi go na dwóch portach com BT. Jako usługa BT zaznaczony jest na tym niższym. Zakres portów w gps.setting zmieniony. Automapa widzi port, startuje odpala GPS, elegancko znajduje sygnał, a nie przechodzi do nawigowania. Tylko cały czas szukanie sygnału.
Pewnie jakieś głupie ustawienie, ale zacząłem chyba już dreptać wokół własnego ogona. proszę o jakąś światłą radę :)
Pewnie się zbłaźnię ... ale gdzie stoi samochód?

wojciech.adamczyk
Posty: 170
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: AutoMapa

Post autor: wojciech.adamczyk » 05 wrz 2019, 8:40

Kolejny problem w Automapie...tablet Getac F110: automapa po uruchomieniu się w aplikacji swd po chwili się wyłącza. Ktoś odnotował takie przypadki?

tommi321
Posty: 2
Rejestracja: 30 sty 2018, 11:55

Re: AutoMapa

Post autor: tommi321 » 12 wrz 2019, 12:18

Wladek_Legnica pisze:
21 sie 2019, 8:49
A ja mam taki problem z testowanym właśnie Holux RCV-3000. Tablet Durabook, win7, Manager urządzeń widzi go na dwóch portach com BT. Jako usługa BT zaznaczony jest na tym niższym. Zakres portów w gps.setting zmieniony. Automapa widzi port, startuje odpala GPS, elegancko znajduje sygnał, a nie przechodzi do nawigowania. Tylko cały czas szukanie sygnału.
Pewnie jakieś głupie ustawienie, ale zacząłem chyba już dreptać wokół własnego ogona. proszę o jakąś światłą radę :)

Cześć
plik "gps.settings" w katalogu AutoMapa EU/Profiles/osobowy*/settings files i otworzyć notatnikiem.

Następnie w pliku odszukaj polecenie "IgnoreNMEATalkerID" i zmienić wartość z 0 na 1, działą bez błedu.


Pozdrawiam
Tomek

szpb1759
Posty: 1
Rejestracja: 07 sie 2018, 5:14

Re: AutoMapa

Post autor: szpb1759 » 21 paź 2019, 11:47

Witam.

Zwracam się do wszystko wiedzących kolegów. ;)
Może, ktoś miał taki problem z Automapą i Holux RCV-3000.
W Automapie widać prawie wszystkie satelity na zielono, a nie łapie Fix-a.
Tablet na W10x64P 1903, Holux podłączony BT.
Będę wdzięczy za każdą poradę.

irkam
Posty: 2
Rejestracja: 06 sie 2019, 12:50

Re: AutoMapa

Post autor: irkam » 26 lis 2019, 10:52

Dzień dobry,
po instalacji Automapy nie mam w w/w ścieżkach folderu profiles. Gdzie znajdę ustawienia dot. COM-ów?

wojciech.adamczyk
Posty: 170
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: AutoMapa

Post autor: wojciech.adamczyk » 28 lis 2019, 15:58

irkam pisze:
26 lis 2019, 10:52
Dzień dobry,
po instalacji Automapy nie mam w w/w ścieżkach folderu profiles. Gdzie znajdę ustawienia dot. COM-ów?
Chyba pojawią się wszystkie foldery po jakimś czasie jak aplikacja podziała.

wojciech.adamczyk
Posty: 170
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: AutoMapa

Post autor: wojciech.adamczyk » 23 kwie 2020, 20:30

Jak aktualnie działa u Was AM? Czy powinna się sama aktualizować? Jaką macie wersję?
U mnie przy próbie aktualizacji pojawia się informacja o tym, że subskrypcja wygasła :)

Radek
Posty: 63
Rejestracja: 15 gru 2017, 7:57
Lokalizacja: Słupsk

Re: AutoMapa

Post autor: Radek » 29 kwie 2020, 13:12

Sprawdziłem dziś wszystkie tablety u siebie i na każdym jest info o tym ze subskrybcja wygasła. Coś jest na rzeczy. Pytanie tylko czy na Pomorzu ?

wojciech.adamczyk
Posty: 170
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: AutoMapa

Post autor: wojciech.adamczyk » 29 kwie 2020, 13:23

Radek pisze:
29 kwie 2020, 13:12
Sprawdziłem dziś wszystkie tablety u siebie i na każdym jest info o tym ze subskrybcja wygasła. Coś jest na rzeczy. Pytanie tylko czy na Pomorzu ?
Moje zgłoszenie nadal otwarte....bez odpowiedzi...dlatego nadal twierdzę, że SLA dla helpdesku to konieczność.

wojciech.adamczyk
Posty: 170
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: AutoMapa

Post autor: wojciech.adamczyk » 22 maja 2020, 6:22

Temat rzeka....otóż na polecenie KCMRM zgłosiłem, że po wyłączeniu AM w SWD nie ma ponownej możliwości włączenia AM. I oto odpowiedź: "Odpowiedź wykonawcy aplikacji:
Zgłoszony problem nie wynika z błędu aplikacji ZRM a z ograniczeń związanych z samym programem AutoMapa. Rozwiązaniem jest niewyłączanie AutoMapy w trakcie pracy z aplikacją. "
Czyli wracamy do punktu wyjścia, zakupili coś kiedyś, bez testów, bo przecież AM bez dodatkowych anten nie działa, nie mają wpływu na rozwój lub usuwanie błędów. Odpowiedź typu z przedszkola typu: NIE BO NIE.

ODPOWIEDZ