AutoMapa

Tematy związane z aplikacją administratora i pracą administratorów systemu
michal.m
Posty: 13
Rejestracja: 16 sie 2019, 11:23

Re: AutoMapa

Post autor: michal.m » 22 sie 2019, 12:50

Wladek_Legnica pisze:
21 sie 2019, 8:49
A ja mam taki problem z testowanym właśnie Holux RCV-3000. Tablet Durabook, win7, Manager urządzeń widzi go na dwóch portach com BT. Jako usługa BT zaznaczony jest na tym niższym. Zakres portów w gps.setting zmieniony. Automapa widzi port, startuje odpala GPS, elegancko znajduje sygnał, a nie przechodzi do nawigowania. Tylko cały czas szukanie sygnału.
Pewnie jakieś głupie ustawienie, ale zacząłem chyba już dreptać wokół własnego ogona. proszę o jakąś światłą radę :)
Pewnie się zbłaźnię ... ale gdzie stoi samochód?

wojciech.adamczyk
Posty: 136
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: AutoMapa

Post autor: wojciech.adamczyk » 05 wrz 2019, 8:40

Kolejny problem w Automapie...tablet Getac F110: automapa po uruchomieniu się w aplikacji swd po chwili się wyłącza. Ktoś odnotował takie przypadki?

tommi321
Posty: 2
Rejestracja: 30 sty 2018, 11:55

Re: AutoMapa

Post autor: tommi321 » 12 wrz 2019, 12:18

Wladek_Legnica pisze:
21 sie 2019, 8:49
A ja mam taki problem z testowanym właśnie Holux RCV-3000. Tablet Durabook, win7, Manager urządzeń widzi go na dwóch portach com BT. Jako usługa BT zaznaczony jest na tym niższym. Zakres portów w gps.setting zmieniony. Automapa widzi port, startuje odpala GPS, elegancko znajduje sygnał, a nie przechodzi do nawigowania. Tylko cały czas szukanie sygnału.
Pewnie jakieś głupie ustawienie, ale zacząłem chyba już dreptać wokół własnego ogona. proszę o jakąś światłą radę :)

Cześć
plik "gps.settings" w katalogu AutoMapa EU/Profiles/osobowy*/settings files i otworzyć notatnikiem.

Następnie w pliku odszukaj polecenie "IgnoreNMEATalkerID" i zmienić wartość z 0 na 1, działą bez błedu.


Pozdrawiam
Tomek

ODPOWIEDZ