niewłaściwe uruchomienie AutoMapy
niewłaściwe uruchomienie AutoMapy
Od kilku miesięcy jest u nas problem z normalnym uruchomieniem AutoMapy na tablecie, do tego stopnia, że niektórzy w ogóle z niej nie korzystają, "bo nie działa". Chodzi o to, że AutoMapa nie chce się osadzić w odpowiednim miejscu w oknie aplikacji SWD.
Po przejściu do zakładki NAWIGACJA klikam na przycisk "Uruchom AutoMapę", następnie pojawia się komunikat "Trwa uruchamianie aplikacji AutoMapa...". W efekcie tak wygląda włączona już aplikacja:
Po dwukrotnym kliknięciu w ten pasek, pojawia się na pełnym ekranie aplikacja nawigacji:
Prawidłowe kliknięcie na przycisk "Menu" wymaga odrobiny precyzji, ponieważ trzeba kliknąć w samym lewym dolnym rogu przycisku, inaczej pojawia się windowsowa kulka menu start - wtedy nie można zminimalizować nawigacji. Oczywiście przy aktywnej karcie KZW nawigowanie jak najbardziej działa. Kiedy uda się kliknąć na przycisk "menu" oraz "minimalizuj" (żeby zmienić status) pojawia się taki widok:
Dzisiaj zdarzyło mi się pierwszy raz, że ten pasek od nawigacji ("AutoMapa TPC (v6.23.0.28...") zawędrował do zakładki STATUS - i dalej można było otworzyć aplikację i nawigować.
Czy ktoś również spotkał się z takim problemem? Czy jest to wina aplikacji SWD ogólnie, wina konfiguracji naszego tabletu, czy może jest jeszcze inna przyczyna?
Aha! Raz na kilkanaście/kilkadziesiąt uruchomień aplikacji (a czasami w trakcie używania) AutoMapa osadzi się prawidłowo - aż do następnego uruchomienia.
Po przejściu do zakładki NAWIGACJA klikam na przycisk "Uruchom AutoMapę", następnie pojawia się komunikat "Trwa uruchamianie aplikacji AutoMapa...". W efekcie tak wygląda włączona już aplikacja:
Po dwukrotnym kliknięciu w ten pasek, pojawia się na pełnym ekranie aplikacja nawigacji:
Prawidłowe kliknięcie na przycisk "Menu" wymaga odrobiny precyzji, ponieważ trzeba kliknąć w samym lewym dolnym rogu przycisku, inaczej pojawia się windowsowa kulka menu start - wtedy nie można zminimalizować nawigacji. Oczywiście przy aktywnej karcie KZW nawigowanie jak najbardziej działa. Kiedy uda się kliknąć na przycisk "menu" oraz "minimalizuj" (żeby zmienić status) pojawia się taki widok:
Dzisiaj zdarzyło mi się pierwszy raz, że ten pasek od nawigacji ("AutoMapa TPC (v6.23.0.28...") zawędrował do zakładki STATUS - i dalej można było otworzyć aplikację i nawigować.
Czy ktoś również spotkał się z takim problemem? Czy jest to wina aplikacji SWD ogólnie, wina konfiguracji naszego tabletu, czy może jest jeszcze inna przyczyna?
Aha! Raz na kilkanaście/kilkadziesiąt uruchomień aplikacji (a czasami w trakcie używania) AutoMapa osadzi się prawidłowo - aż do następnego uruchomienia.
Re: niewłaściwe uruchomienie AutoMapy
Próbowałeś z jakąś wcześniejszą wersją aplikacji AutoMapy ?
Witam serdeczenie,
U nas też taki problem się pojawiał. Rozwiązaniem było zainstalowanie programu java 32 bity zamiast 64 bitowej. Należy też odpowiednio tzn: w odpowiedniej kolejności uruchamiać Auto Mapę. CZyli najpierw klikamy program Auto Mapa a następnie SWD PRM .Najlepiej jest dodać program Automapa oraz SWDPRM do autostartu(uruchomią się automatycznie), gdyż przycisk "uruchom automapę " w aplikacji nie działa jeśli nie mam automapy otwartej w tle. Gdy już mamy otwarte oba te programy to logujemy się na tablecie przechodzimy do zakładnik nawigacja i naciskamy "uruchom automapę" wtedy wszystko działa poprawnie. Przynajmniej u nas
U nas też taki problem się pojawiał. Rozwiązaniem było zainstalowanie programu java 32 bity zamiast 64 bitowej. Należy też odpowiednio tzn: w odpowiedniej kolejności uruchamiać Auto Mapę. CZyli najpierw klikamy program Auto Mapa a następnie SWD PRM .Najlepiej jest dodać program Automapa oraz SWDPRM do autostartu(uruchomią się automatycznie), gdyż przycisk "uruchom automapę " w aplikacji nie działa jeśli nie mam automapy otwartej w tle. Gdy już mamy otwarte oba te programy to logujemy się na tablecie przechodzimy do zakładnik nawigacja i naciskamy "uruchom automapę" wtedy wszystko działa poprawnie. Przynajmniej u nas

Nie mam możliwości instalacji innych wersji. Jestem tylko zwykłym użytkownikiem i testy robiłem na wersji produkcyjnej, a nie szkoleniowej.
U nas kiedyś działało całkowicie normalnie. Twój sposób na szczęście zadziałał (nawet bez instalacji javy). Teraz jest wszystko OK! Dzięki.bridge84 pisze: ↑10 lut 2018, 7:04Witam serdeczenie,
U nas też taki problem się pojawiał. Rozwiązaniem było zainstalowanie programu java 32 bity zamiast 64 bitowej. Należy też odpowiednio tzn: w odpowiedniej kolejności uruchamiać Auto Mapę. CZyli najpierw klikamy program Auto Mapa a następnie SWD PRM .Najlepiej jest dodać program Automapa oraz SWDPRM do autostartu(uruchomią się automatycznie), gdyż przycisk "uruchom automapę " w aplikacji nie działa jeśli nie mam automapy otwartej w tle. Gdy już mamy otwarte oba te programy to logujemy się na tablecie przechodzimy do zakładnik nawigacja i naciskamy "uruchom automapę" wtedy wszystko działa poprawnie. Przynajmniej u nas![]()
U nas działa zawsze. Pracujemy na Getac'ach. Irytujące jest to że AutoMapa uruchamia się nie w aplikacji tylko jako oddzielna aplikacja ograniczona w tym oknie.
mam podobny problem w durabooku z automapą... uruchamianie najpierw automapy a później swd częściowo pomaga...
niestety nie da się w aplikacji swd wejść w menu automapy czy chociażby wyłączyć dźwięki automapy
macie jakieś rozwiązanie tego problemu?
niestety nie da się w aplikacji swd wejść w menu automapy czy chociażby wyłączyć dźwięki automapy
macie jakieś rozwiązanie tego problemu?
Nie ma na chwilę obecną przynajmniej ja nie znalazłem. Mi brakuje jeszcze opcji jak automapa się wyłączy w SWD to brak uruchom ponownie tylko trzeba wyłączyć aplikację i ponownie ją włączyć. Może twórca się nad tym pochyli żeby była taka opcja