Strona 1 z 1

Poziom glikemi

: 02 sty 2018, 23:48
autor: rogalwojtek
Brak możliwości wprowadzenia "Hi-nieoznaczalny wysoki poziom glukozy w krwi" w pole glikemi.
Większość dostępnych glukometrów mierzy do 450-500 a powyżej poziom jest oznaczony jako HI
Propozycją jest wprowadzenie znacznika "HI".

Re: Poziom glikemi

: 04 sty 2018, 9:45
autor: pawelek
Podobnie wygląda sprawa z temperaturą, przydałaby się rubryka gdzie możemy wpisać wartości.

Re: Poziom glikemi

: 04 sty 2018, 10:39
autor: rwaligora
pawelek pisze:
04 sty 2018, 9:45
Podobnie wygląda sprawa z temperaturą, przydałaby się rubryka gdzie możemy wpisać wartości.
A gdzie w papierowej karcie medycznych czynności ratunkowych zgodnie z ustawą masz takie pole?

Re: Poziom glikemi

: 06 sty 2018, 19:38
autor: pawelek
rwaligora pisze:
04 sty 2018, 10:39
pawelek pisze:
04 sty 2018, 9:45
Podobnie wygląda sprawa z temperaturą, przydałaby się rubryka gdzie możemy wpisać wartości.
A gdzie w papierowej karcie medycznych czynności ratunkowych zgodnie z ustawą masz takie pole?
Nie mam i też mi w tamtej wersji brakowało:)

Re: Poziom glikemi

: 09 sty 2018, 14:16
autor: Kpr888
Temperatura to sprawa MZ. Minister w Rozporzadzeniu okresla karte.

Brakuje w glikemii zarowno hi jak i lo ;)

Re: Poziom glikemi

: 22 lut 2019, 11:54
autor: asb
rwaligora pisze:
04 sty 2018, 10:39
pawelek pisze:
04 sty 2018, 9:45
Podobnie wygląda sprawa z temperaturą, przydałaby się rubryka gdzie możemy wpisać wartości.
A gdzie w papierowej karcie medycznych czynności ratunkowych zgodnie z ustawą masz takie pole?

W papierowej wersji zawsze przy kropkach prowadzących do zaznacznika można wpisać wartość temperatury - tablet tego nie przyjmie ;)
Obecnie można zrobić wpis jedynie w opisie.

Jeśli natomiast chodzi o glikemie, co też pewnie wynika z dokumentacji wg ustawy. Brakuje miejsca na ewentualne kolejne wyniki pomiaru - tez niestety trzeba to pisać w opisie.
Generalnie obecnie brakuje możliwości wpisania Hi i Lo