Strona 1 z 1

Adres IP

: 01 wrz 2018, 17:02
autor: rwaligora
Czy oprócz numeru wersji w prawym dolnym rogu jest możliwość aby pojawiały się tam adresy IP dotyczy to szczególnie komputerów w MS gdzie adres IP jest dynamiczny.

Re: Adres IP

: 03 wrz 2018, 6:07
autor: Michał
Dobry pomysł.
Od siebie dodam, że stosuję BGInfo i harmonogram zadań -przy zmianie IP, odświeża info na pulpicie.

Re: Adres IP

: 03 wrz 2018, 14:24
autor: rwaligora
Michał pisze:
03 wrz 2018, 6:07
Dobry pomysł.
Od siebie dodam, że stosuję BGInfo i harmonogram zadań -przy zmianie IP, odświeża info na pulpicie.
My akurat stosujemy bginfo podczas uruchamiania bata ale jak zespół uruchomi aplikację to często jej nie wyłączy tylko sobie vpna wyłączy

Re: Adres IP

: 17 wrz 2018, 5:13
autor: Radek
Michał pisze:
03 wrz 2018, 6:07
Dobry pomysł.
Od siebie dodam, że stosuję BGInfo i harmonogram zadań -przy zmianie IP, odświeża info na pulpicie.
Cześć a możesz napisać jak to zrobiłeś ?

Re: Adres IP

: 17 wrz 2018, 7:05
autor: Michał
Radek pisze:
17 wrz 2018, 5:13
Michał pisze:
03 wrz 2018, 6:07
Dobry pomysł.
Od siebie dodam, że stosuję BGInfo i harmonogram zadań -przy zmianie IP, odświeża info na pulpicie.
Cześć a możesz napisać jak to zrobiłeś ?
Chodzi głównie o sam fakt zmiany IP, harmonogram "wykrywa" zmianę i uruchamia BA(T)cik
https://www.groovypost.com/howto/automa ... tion-drop/

PS
jeśli chcesz dokładny opis jak to robię -daj znać, postaram się przygotować jakąś instrukcję.

Re: Adres IP

: 17 wrz 2018, 7:23
autor: Radek
Dziękuje już sobie poradziłem z instrukcją - działa. Pozdrawiam :)

Re: Adres IP

: 17 wrz 2018, 9:33
autor: Michał
Radek pisze:
17 wrz 2018, 7:23
Dziękuje już sobie poradziłem z instrukcją - działa. Pozdrawiam :)
Jeszcze z ciekawości, używasz tabletów Getac? jak tak, to jak odblokowujesz SIM(PINem)?

Re: Adres IP

: 17 wrz 2018, 9:41
autor: Radek
Michał pisze:
17 wrz 2018, 9:33
Radek pisze:
17 wrz 2018, 7:23
Dziękuje już sobie poradziłem z instrukcją - działa. Pozdrawiam :)
Jeszcze z ciekawości, używasz tabletów Getac? jak tak, to jak odblokowujesz SIM(PINem)?
Nie używamy urzędowych Durabook'ów. Co do odblokowywania połączania to tak najczęściej za pomocą pinu ale na też na każdym tablecie mam wrzucony wyciągnięty z forum *.bat do resetowania katy sieciowej(modemu) i on też sobie doskonale radzi z odblokowaniem... ale tego wszyscy ratownicy nie wiedzą :)