Aktualizacja automapy
-
Aktualizacja automapy
Słyszałem jakiś czas temu, że jest możliwość aktualizacji automapy przez APN? Czy ktoś z Was wie coś na ten temat, czy to tylko plotka?
Re: Aktualizacja automapy
Podobno w Krakowie działa
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."
-
No tak też słyszałem...w takim razie czekamy na Kolegów z Krakowa aż się podzielą tą informacją.
Jutro sprawdzę i dam znać. Chociaż kilka dni temu pojawił się komunikat że subskrypcja wygasła.
-
Ok, czekam z niecierpliwością na info co i jak.
Ja natomiast słyszałem że nie można wykorzystywać APN do innych rzeczy niż aplikacja SWDPRM . Chyba chodzi ograniczony pakiet danych dla kart SIM.wojciech.adamczyk pisze: ↑02 maja 2018, 10:41Słyszałem jakiś czas temu, że jest możliwość aktualizacji automapy przez APN? Czy ktoś z Was wie coś na ten temat, czy to tylko plotka?
Admin Woj. Olsztyn (Warmia i Mazury)
Nie ma żadnej aktualizacji.
Spróbujcie ustawić na tablecie jako proxy adres z sieci OST112
Adres http://172.20.101.237:8080/
Następnie w przegladarce wejsc na strone www.automapa.pl, powinno się ją otworzyć w przeglądarce przynajmniej raz.
Po tej operacji AutoMapa powinna sie już potrafić zarejestrować, działać Trafic itp.
Aktualizacja z tego co wiem możliwa, ale tylko po wgraniu pliku aktualizacji na tablet.
Chyba można skopiować plik przez VNC, a potem aktualizacja po uruchomieniu instalki AM
Dajcie znać czy działa?
Następnie w przegladarce wejsc na strone www.automapa.pl, powinno się ją otworzyć w przeglądarce przynajmniej raz.
Po tej operacji AutoMapa powinna sie już potrafić zarejestrować, działać Trafic itp.
Aktualizacja z tego co wiem możliwa, ale tylko po wgraniu pliku aktualizacji na tablet.
Chyba można skopiować plik przez VNC, a potem aktualizacja po uruchomieniu instalki AM
Dajcie znać czy działa?
Wgrać na pewno można ale MZ się zdenerwuje jak im przyjdzie płacić $$ za dodatkowe GBFilip pisze: ↑01 cze 2018, 12:13Spróbujcie ustawić na tablecie jako proxy adres z sieci OST112
Dajcie znać czy działa?
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."
Panie Tomku może inaczej zrobić żeby aktualizacja się pobierała z APN w repozytorium zrobić pliki aktualizacji myślę że automapa by się zgodziła nie obciążało by to przecież ich łączy tylko tyle że APN mógł by siadać przy takiej ilości ssania danych. Kwestia do przemyślenia