Aktualizacja automapy

Tematy związane z aplikacjami ZRM oraz pracą ratowników i lekarzy
wojciech.adamczyk
Posty: 85
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Aktualizacja automapy

Post autor: wojciech.adamczyk » 02 maja 2018, 10:41

Słyszałem jakiś czas temu, że jest możliwość aktualizacji automapy przez APN? Czy ktoś z Was wie coś na ten temat, czy to tylko plotka?

Awatar użytkownika
rwaligora
Posty: 111
Rejestracja: 15 gru 2017, 17:09
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: Aktualizacja automapy

Post autor: rwaligora » 02 maja 2018, 19:43

Podobno w Krakowie działa
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."

wojciech.adamczyk
Posty: 85
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: Aktualizacja automapy

Post autor: wojciech.adamczyk » 02 maja 2018, 20:17

No tak też słyszałem...w takim razie czekamy na Kolegów z Krakowa aż się podzielą tą informacją.

sq9mcs
Posty: 30
Rejestracja: 15 gru 2017, 12:13

Re: Aktualizacja automapy

Post autor: sq9mcs » 08 maja 2018, 15:06

Jutro sprawdzę i dam znać. Chociaż kilka dni temu pojawił się komunikat że subskrypcja wygasła.

wojciech.adamczyk
Posty: 85
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: Aktualizacja automapy

Post autor: wojciech.adamczyk » 09 maja 2018, 6:44

Ok, czekam z niecierpliwością na info co i jak.

Awatar użytkownika
Panda
Posty: 30
Rejestracja: 02 sty 2018, 11:40
Lokalizacja: Olsztyn

Re: Aktualizacja automapy

Post autor: Panda » 10 maja 2018, 8:30

wojciech.adamczyk pisze:
02 maja 2018, 10:41
Słyszałem jakiś czas temu, że jest możliwość aktualizacji automapy przez APN? Czy ktoś z Was wie coś na ten temat, czy to tylko plotka?
Ja natomiast słyszałem że nie można wykorzystywać APN do innych rzeczy niż aplikacja SWDPRM . Chyba chodzi ograniczony pakiet danych dla kart SIM.
Admin Woj. Olsztyn (Warmia i Mazury)

sq9mcs
Posty: 30
Rejestracja: 15 gru 2017, 12:13

Re: Aktualizacja automapy

Post autor: sq9mcs » 11 maja 2018, 7:22

Nie ma żadnej aktualizacji.

Filip
Posty: 28
Rejestracja: 14 gru 2017, 8:16

Re: Aktualizacja automapy

Post autor: Filip » 01 cze 2018, 12:13

Spróbujcie ustawić na tablecie jako proxy adres z sieci OST112
Adres http://172.20.101.237:8080/
Następnie w przegladarce wejsc na strone www.automapa.pl, powinno się ją otworzyć w przeglądarce przynajmniej raz.
Po tej operacji AutoMapa powinna sie już potrafić zarejestrować, działać Trafic itp.
Aktualizacja z tego co wiem możliwa, ale tylko po wgraniu pliku aktualizacji na tablet.
Chyba można skopiować plik przez VNC, a potem aktualizacja po uruchomieniu instalki AM
Dajcie znać czy działa?

Awatar użytkownika
rwaligora
Posty: 111
Rejestracja: 15 gru 2017, 17:09
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: Aktualizacja automapy

Post autor: rwaligora » 01 cze 2018, 18:29

Filip pisze:
01 cze 2018, 12:13
Spróbujcie ustawić na tablecie jako proxy adres z sieci OST112
Adres http://172.20.101.237:8080/
Następnie w przegladarce wejsc na strone www.automapa.pl, powinno się ją otworzyć w przeglądarce przynajmniej raz.
Po tej operacji AutoMapa powinna sie już potrafić zarejestrować, działać Trafic itp.
Aktualizacja z tego co wiem możliwa, ale tylko po wgraniu pliku aktualizacji na tablet.
Chyba można skopiować plik przez VNC, a potem aktualizacja po uruchomieniu instalki AM
Dajcie znać czy działa?
Wgrać na pewno można ale MZ się zdenerwuje jak im przyjdzie płacić $$ za dodatkowe GB
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."

artur
Posty: 41
Rejestracja: 14 gru 2017, 20:06

Re: Aktualizacja automapy

Post autor: artur » 01 cze 2018, 22:21

Panie Tomku może inaczej zrobić żeby aktualizacja się pobierała z APN w repozytorium zrobić pliki aktualizacji myślę że automapa by się zgodziła nie obciążało by to przecież ich łączy tylko tyle że APN mógł by siadać przy takiej ilości ssania danych. Kwestia do przemyślenia

ODPOWIEDZ