SpagoBi nie działa

Tematy związane z aplikacją analityka, z modułem raportowym Spago BI oraz pracą analityków i statystyków
wojciech.adamczyk
Posty: 85
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

SpagoBi nie działa

Post autor: wojciech.adamczyk » 08 mar 2018, 8:55

Koledzy,
kolejna burza mózgów...u dysponenta nie działa Spago: wszystko skonfigurowane, bo działa analityk. Wpisujemy adres w przeglądarkę, pojawia się komunikat o niebezpiecznym połączeniu, dodajemy wyjątek, certyfikat i biała strona się pokazuje, w MS Edge pojawia się komunikat o błędzie 404.
I to samo na dwóch stanowiskach, gdzie chodzi SWD.
Musi to być jakaś sprawa lokalna, ale podpowiedzcie, gdzie jeszcze szukać.

Awatar użytkownika
rwaligora
Posty: 111
Rejestracja: 15 gru 2017, 17:09
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: SpagoBi nie działa

Post autor: rwaligora » 08 mar 2018, 9:10

wojciech.adamczyk pisze:
08 mar 2018, 8:55
Koledzy,
kolejna burza mózgów...u dysponenta nie działa Spago: wszystko skonfigurowane, bo działa analityk. Wpisujemy adres w przeglądarkę, pojawia się komunikat o niebezpiecznym połączeniu, dodajemy wyjątek, certyfikat i biała strona się pokazuje, w MS Edge pojawia się komunikat o błędzie 404.
I to samo na dwóch stanowiskach, gdzie chodzi SWD.
Musi to być jakaś sprawa lokalna, ale podpowiedzcie, gdzie jeszcze szukać.
wchodzisz na adres https://raport.prod.pok.swdprm.local/spagobi/

czy na https://raport.prod.pok.swdprm.local/SpagoBI/
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."

wojciech.adamczyk
Posty: 85
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: SpagoBi nie działa

Post autor: wojciech.adamczyk » 08 mar 2018, 10:06

Wszystko zgodnie z instrukcją, u mnie działa, lokalnie na dwóch komputerach, gdzie chodzi Administrator i Analityk - nie działa

Awatar użytkownika
rwaligora
Posty: 111
Rejestracja: 15 gru 2017, 17:09
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Re: SpagoBi nie działa

Post autor: rwaligora » 08 mar 2018, 10:24

wojciech.adamczyk pisze:
08 mar 2018, 10:06
Wszystko zgodnie z instrukcją, u mnie działa, lokalnie na dwóch komputerach, gdzie chodzi Administrator i Analityk - nie działa
Ale jesteś pewien w 100 procentach że wchodzisz na adres z końcówką SpagoBI a nie spagobi
Jeśli znasz siebie i swego wroga, przetrwasz pomyślnie sto bitew. Jeśli nie poznasz swego wroga, lecz poznasz siebie, jedną bitwę wygrasz, a drugą przegrasz. Jeśli nie znasz ni siebie, ni wroga, każda potyczka będzie dla Ciebie zagrożeniem."

tomasz.boguslawski
Twórca SWDPRM
Twórca SWDPRM
Posty: 132
Rejestracja: 15 gru 2017, 6:11

Re: SpagoBi nie działa

Post autor: tomasz.boguslawski » 08 mar 2018, 10:54

Proponuję używać Mozilli Firefox do Spago.

wojciech.adamczyk
Posty: 85
Rejestracja: 14 gru 2017, 11:14
Lokalizacja: Gdańsk/Tczew

Re: SpagoBi nie działa

Post autor: wojciech.adamczyk » 08 mar 2018, 11:08

rwaligora pisze:
08 mar 2018, 10:24
wojciech.adamczyk pisze:
08 mar 2018, 10:06
Wszystko zgodnie z instrukcją, u mnie działa, lokalnie na dwóch komputerach, gdzie chodzi Administrator i Analityk - nie działa
Ale jesteś pewien w 100 procentach że wchodzisz na adres z końcówką SpagoBI a nie spagobi
Na więcej niż 100

ODPOWIEDZ